Autobanden en bandenservice van Auto Velthuis

Van alle onderdelen op uw auto zijn de autobanden misschien wel het cruciaalst om veilig te kunnen blijven rijden. Des te belangrijk is het om uw autobanden goed te onderhouden. Of u nu op zoek bent naar een set nieuwe autobanden of het vervangen van een enkele (lekke) autoband: u bent welkom bij Auto Velthuis. Wij bieden met onze bandenservice diverse diensten aan en voorzien u van eerlijk advies.

De montage van autobanden is iets wat we bijna op dagelijkse basis doen voor klanten: autobanden op (nieuwe) velgen zetten, de seizoenswissel van zomer- naar winterbanden, of autobanden met te weinig profiel (vanuit de APK-keuring) vervangen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het wisselen van de voor- en achterbanden, om de slijtage van de banden meer gelijkmatig te maken.

Tevens kunnen we u ook adviseren als u nieuwe autobanden wilt kopen en waar u tijdens de aankoop op moet letten. En dat luistert nauw: de keuze voor nieuwe autobanden heeft sterke invloed op het rijgedrag van de auto. Het type band bepaalt de stugheid, het geluid (decibels) én brandstofconsumptie van uw auto. Wij helpen u graag in het kiezen van de juiste autoband.

All-season banden versus zomer- of winterbanden

Het is een vraag die we vaak van klanten horen: kan ik het beste all-season banden steken of toch ieder seizoen wisselen van banden? Iedere band heeft zo zijn voor- en nadelen en wat de beste keuze voor u is hangt af van hoe veel kilometers u rijdt, wanneer en waar. De stelregel is over het algemeen: rijdt u meer dan 15.000 kilometer per jaar, dan zijn seizoensbanden nog steeds beter dan all-season banden.

All-season banden hebben als voordeel dat u bespaart doordat er geen bandenwissel, opslag én kosten voor een extra set banden met velg nodig is, maar zijn qua specificaties beduidend minder in prestatie. Ze slijten meer dan zomerbanden in de zomer, en bieden minder grip en veiligheid dan winterbanden in de winter.

Door zomer- en winterbanden periodiek te wisselen kunt u de slijtage (en dus vervanging) uitstellen. Bovendien zijn all-season banden niet toegestaan in Duitsland tijdens de winter: daar zijn winterbanden ’s winters verplicht. Als u ook ’s winters (regelmatig) naar Duitsland rijdt is dat zeker een factor om mee te nemen.

Plan een afspraak voor onze bandenservice

Wilt u nieuwe autobanden laten monteren? Of komt de seizoenswissel er weer aan? We kunnen u snel inplannen en weer veilig op weg sturen. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen voor een bandenwissel of vrijblijvend advies.