Grote beurt voor uw auto

Is uw auto toe aan een grote onderhoudsbeurt? Dat voeren we graag voor u uit, ongeacht welk merk uw auto is en waar u deze gekocht heeft. We voeren al ruim 60 jaar kleine en grote beurten uit voor onze klanten. Eerst met name als Peugeot-garage, maar de afgelopen jaren steeds breder richting alle merken. Zo hebben de monteurs zich bijgeschoold, en is onze werkplaats ingericht met materialen om alle merken te kunnen servicen.

Waar vroeger nog een hard onderscheid was tussen kleine en grote onderhoudsbeurten zijn we nu in staat om veel efficiënter uw auto te onderhouden. Door te kijken naar het onderhoudsschema van uw auto kunnen wij veel accurater zijn in het noodzakelijk onderhoud. Uiteraard gaan we hier niet blindelings vanuit, maar kijken we uw auto grondig na zoals we ook tijdens een APK-keuring doen.

Wanneer moet uw auto een grote onderhoudsbeurt?

Het is moeilijk te zeggen wanneer uw auto voor een grote onderhoudsbeurt ingepland moet worden. Dat hangt af van de leeftijd, soort motor en het type voertuig wat u heeft. Immers, hoe ouder uw auto is, hoe langer (slijtage)onderdelen belast zijn en dus onderhouden moeten worden. Vuistregel is om ieder jaar uw auto te laten onderhouden: het ene jaar voor een grote onderhoudsbeurt, het andere jaar voor een kleine beurt.

Wij adviseren om uw auto jaarlijks (of na 30.000 km) langs te brengen voor een onderhoudsinspectie om te bepalen wat er daadwerkelijk nodig is om uw auto weer veilig de weg op te krijgen. Na de inspectie zullen we u ook adviseren in onderhoud wat er mogelijk aan zit te komen, en waarin wij preventieve maatregelen kunnen nemen. Immers, u wilt niet met pech langs de weg komen te staan. Of dat dan een grote of kleine beurt moet zijn is dus met name afhankelijk van het onderhoudsschema van uw auto.

Verschil tussen een kleine en grote onderhoudsbeurt

Om u een verwachting te geven van wat we bij een grote onderhoudsbeurt doen geven we u graag een indicatie van de omvang van werkzaamheden. Het exacte onderhoud wat in de grote beurt wordt uitgevoerd is natuurlijk afhankelijk van de staat van uw auto en diens onderhoudsinterval.

Kleine beurt Grote beurt
Auto uitlezen op storingen V V
Olie verversen en filter vervangen V V
Brandstoffilter vervangen (diesel) V V
Vloeistoffen verversen V V
Remblokken vervangen V V
Remschijven vervangen X V
Controle op motor en versnellingsbak X V
Bougies controleren en vervangen (benzine) X V
Injectoren controleren en vervangen X V
Luchtfilter en interieurfilters vervangen X V

Grote onderhoudsbeurt plannen bij Auto Velthuis

Wilt u een grote onderhoudsbeurt inplannen bij Auto Velthuis? Dat kan meestal al op korte termijn. Met een ruime werkplaats, goede bezetting aan personeel en een magazijn in eigen beheer kunnen we snel en efficiënt werken. Maar nog belangrijker: kunt u weer snel en veilig de weg op. Bovendien hebben wij een haal- en brengservice in de regio, of zijn er leenauto’s of leenfietsen beschikbaar voor onze klanten.

Neem contact op met onze werkplaats en wij plannen u in om langs te komen voor een grote onderhoudsbeurt. We zullen dan samen bespreken wat er qua onderhoud nodig is.