Kleine beurt voor uw auto

Is uw auto toe aan een kleine onderhoudsbeurt? Auto Velthuis voert voor alle merken grote en kleine beurten uit. Dat doen we al ruim 60 jaar. Waar we oorspronkelijk als Peugeot-garage zijn gestart hebben we in de afgelopen jaren onze focus en kennis verbreed. Ook onze werkplaats is voorzien van het materiaal om echt een all-round garage te zijn voor groot en klein onderhoud.

Eigenlijk bestaan er geen grote of kleine onderhoudsbeurten meer, maar kijken we vooral naar het onderhoudsinterval van uw specifieke auto. Uw boordcomputer geeft ons de eerste informatie wat we moeten nakijken of vervangen. Natuurlijk gaan we hier niet blindelings vanuit, maar inspecteren we de auto’s in onze werkplaats altijd grondig.

Wanneer moet uw auto een kleine onderhoudsbeurt?

De richtlijn is altijd geweest om het ene jaar een kleine onderhoudsbeurt te doen, en het andere jaar een grote beurt. Maar afhankelijk van het type en de leeftijd van uw auto kan dat jaarlijkse onderhoud verschillen. Wij inspecteren de auto’s in onze werkplaats altijd grondig om dan te bepalen wat er qua onderhoud voor de kleine beurt nodig is.

De stelregel is een beetje: hoe ouder de auto, hoe frequenter het onderhoud moet zijn om uw auto in goede en veilige staat op de weg te houden. Immers, u wilt niet met pech langs de weg komen te staan. Daarom adviseren we u om jaarlijks (of na 15.000 km) uw auto te onderhouden om zo mogelijke defecten in de (nabije) toekomst te voorkomen. Of dat dan een grote of kleine beurt moet zijn is dus met name afhankelijk van het onderhoudsschema van uw auto.

Verschil tussen een grote en kleine onderhoudsbeurt

Om u een verwachting te geven van wat we bij een kleine onderhoudsbeurt doen geven we u graag een indicatie van de omvang van werkzaamheden. Het exacte onderhoud wat in de kleine beurt wordt uitgevoerd is natuurlijk afhankelijk van de staat van uw auto en diens onderhoudsinterval.

Kleine beurt Grote beurt
Auto uitlezen op storingen V V
Olie verversen en filter vervangen V V
Brandstoffilter vervangen (diesel) V V
Vloeistoffen verversen V V
Remblokken vervangen V V
Remschijven vervangen X V
Controle op motor en versnellingsbak X V
Bougies controleren en vervangen (benzine) X V
Injectoren controleren en vervangen X V
Luchtfilter en interieurfilters vervangen X V

Kleine onderhoudsbeurt plannen bij Auto Velthuis

Wilt u een kleine onderhoudsbeurt plannen bij Auto Velthuis? Eventueel in combinatie met een APK-keuring? Onze doorlooptijden zijn kort: een ruime werkplaats biedt ruimte om aan minimaal vijf auto’s tegelijk te kunnen werken, en met de meeste (slijtage)onderdelen op voorraad kunnen we efficiënt en snel werken. Maar nog belangrijker: kunnen we u weer snel en veilig terug de weg op sturen. Bovendien hebben wij een haal- en brengservice in de regio, of zijn er leenauto’s of leenfietsen beschikbaar voor onze klanten.

Neem contact op met onze werkplaats en wij plannen u in om langs te komen voor een kleine onderhoudsbeurt. We zullen dan samen bespreken wat er qua onderhoud nodig is.